Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Τέθηκε σε πλήρη λειτουργία χθες 5/11/2014 η μονάδα συμπίεσης απορριμμάτων

Τέθηκε σε πλήρη λειτουργία χθες 5/11/2014 η μονάδα συμπίεσης απορριμμάτων που έχει εγκατασταθεί στο σταθμό μεταφόρτωσης του Δήμου Αίγινας ( σκοτεινή ) προ πολλών ετών αλλά δεν είχε καταστεί δυνατή μέχρι τώρα η λειτουργία της .
Η νέα Δημοτική αρχή ενεργοποίησε αμέσως τις σχετικές διαδικασίας σε συνεργασία με την προμηθεύτρια εταιρεία με αποτέλεσμα την άμεση λειτουργία της μονάδας που αποτελείται από τα μηχανήματα συμπίεσης , τα ειδικά ( τρία ) κοντεινερς και τα οχήματα (δύο) μεταφοράς των κοντέινερς στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων .
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρζης και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κώστας Γεννίτσαρης βρέθηκαν επί τόπου , παρακολούθησαν την όλη διαδικασία , συνομίλησαν με τούς υπεύθυνους της προμηθεύτριας εταιρείας και με τούς υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου που έχουν αναλάβει την λειτουργία της μονάδος .
Σε δηλώσεις τους οι κ.κ. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος δήλωσαν την μεγάλη ικανοποίησή τους για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας που θα ενισχύσει τα μέγιστα στο δύσκολο έργο της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της καθαριότητας , ιδιαίτερα τούς μήνες αιχμής . Όπως είπαν η νέα μονάδα ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για τη διαχείριση απορριμάτων σε συμπιεσμένη μορφή και την ασφαλή και μεταφορά τους σε κλειστό περιβάλλον απαλλαγμένο από οσμές και διαρροές.
Επίσης θα υπάρξει μεγάλη οικονομία για τον Δήμο σε μεταφορικά καθώς και δυνατότητα αποθήκευσης απορριμμάτων στα κοντεινερς σε περίπτωση προσωρινής αδυναμίας μεταφοράς τους λόγω καιρού ή κλεισίματος του χώρου εναπόθεσης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου