Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ απ 3382/16-3-2015


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ
Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του Νησιού, επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγ. Μαρίνας.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 - Ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ
ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ
Ώρα 05:30 : Εωθινό, από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, στις κεντρικές οδούς της πόλης.

Ώρα 07:00 : Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07.30 : Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων. Η υποστολή θα γίνει στις 18:00 κατά την ίδια τάξη.


Ώρα 10:15: Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβαση τους στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10:30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα παραστούν και αντιπροσωπείες των Σχολείων με την σημαία τους.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Διονύσιο Χ. Καλαμάκη , Καθηγητή Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών , με θέμα “ 25η Μαρτίου “ Μνήμη και χρέος .
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι Πρόσκοποι, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας.
Θα ψαλεί Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων και στη συνέχεια ,θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων , Οργανώσεων και από τα Σχολεία.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ψαλεί ο Εθνικός μας ΄Ύμνος.


Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στο χώρο απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και τούς παραδοσιακούς χορούς.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Παναγίτσας.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος , Εκπαιδευτικός.
Επίσης στις εκδηλώσεις συμμετέχει η μπάντα του Συλλόγου ΄΄ΜΟΥ.Σ.Α΄΄ του νησιού μας.και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας
Μετά το πέρας της παρέλασης, στον ίδιο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων: Κυψέλης, Βαθέος, και Αγ. Ασωμάτων - Κοντού θα παρουσιάσουν σύντομο πρόγραμμα με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Ώρα 19:00 :Λαμπαδηφορία από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας στην παραλιακή οδό Αίγινας.
Στις Δημοτικές Κοινότητες Αίγινας , Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν, τα αντίστοιχα Συμβούλια.
Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου . Τα Σχολεία της περιοχής μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφανιών μπορούν να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.
Παράλληλες εκδηλώσεις : Το απόγευμα της 25ης και ώρα 4.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί λειτουργία στον εορτάζοντα Ναό Ευαγγελιστρίας Κυψέλης και θα ακολουθήσει περιφορά της Ι. Εικόνας . Στη συνέχεια θα γίνει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τον πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης.
Επίσης την Κυριακή 29/3/2015 και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επίκαιρη εκδήλωση στο Λεούσειο Ίδρυμα με θέμα “ Η Αίγινα στον αγώνα του 21
Παρακαλούνται
Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κλπ προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να συνεννοηθούν με το Γραφείο Δημ. Σχέσεων του Δήμου στα τηλ.: 2297320045 , ή με τον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 23-3 -2015, στα τηλέφωνα 2297022252 (πρωί) και 2297026269 (απόγευμα).


Ο ΔήμαρχοςΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου