Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
alt
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουλίου , με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή , στον προαύλιο χώρο Πύργου Μαρκέλλου , η προγραμματισμένη εκδήλωση για τον σπουδαίο 'Ελληνα λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη .
Ο Νίκος Καζαντζάκης , όπως είναι γνωστό , αγάπησε την Αίγινα ως δεύτερη πατρίδα του και έζησε εδώ πολλά χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας που αποτυπώθηκε στο έργο του
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας και με την συνεργασία της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Αίγινας , της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ολβία Πόλις “ - Πολίτες για την Ευρώπη & τον πολιτισμό.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με σύντομες ομιλίες τους , ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης , ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μασσαλία κ. Στυλιανός Γαβριήλ και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη – Πρέσβης Ελληνισμού κ. Γιώργος Στασινάκης..
Η φιλόλογος κ. Αθηνά Βουγιούκα μίλησε με θέμα “ Ο Καζαντζάκης και η Αίγινα “ και οι κ.κ. Γιώργος Στασινάκης και ο εκπαιδευτικός Κώστας Σταυρόπουλος ανάγνωσαν κείμενα από τα “ Ταξιδιωτικά “ του Ν. Καζαντζάκη , ενώ την μουσική επιμέλεια είχε η δις Ελένη Μαλτέζου με γνωστές μελωδίες σε δική της διασκευή .
Επίσης από την Διοίκηση του Δήμου παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Δέδες , ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Νίκος Οικονόμου , η Γραμματεύς Δημ. Συμβουλίου & Δημ. Σύμβουλος κα Καίτη Σαλπέα και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού & Δημ. Σύμβουλος κ. Γιώργος Μούρτζης. , όπως επίσης εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου